Читај ми

ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈA „СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА“

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је затварању манифестације „Сунчана јесен живота“ која је традиционално одржана поводом 1. октобра Међународног дана старих особа и трајала је читавог месеца. Манифестацију је организовао Геронтолошки центар „Нови Сад“ уз подршку Града Новог Сада.

-Изузетна ми је част што присуствујем завршници манифестације „Сунчана јесен живота” која је протекла у знаку додатне бриге и пажње за наше најстарије суграђане. Манифестација је била изврсна прилика за дружење и упознавања  кроз бројне програме и такмичења, а вечерас, на завршетку „Суначне јесени живота” најуспешнијим учесницима биће уручене захвалнице и признања- рекла је Љиљана Коковић.

Она је такође додала да Град Нови Сад континуирано води бригу о својим најстаријим становницима, ради на унапређивању система услуга за старије особе и спроводи разне мере како би им улепшао и олакшао пензионерске дане. 

-Плаћен одлазак у бање и летовалишта, повластице у јавном превозу, финансирање Клубова за пензинере представљају само неке од њих, а за ову манифестацију у 2019. години издвојено је 950.000 динара- нагласила је помоћница градоначелника.

Бројне културно-забавне и спортске активности у новосадском Геронтолошком центру обележиле су и овогодишњу манифестацију „Сунчана јесен живота”, укључујући и посете најмлађих, који су за наше старије суграђане и овог октобра припремили и извели богат и занимљив програм.

Нови Сад, 30. октобар 2019. године