Čitaj mi

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „SUNČANA JESEN ŽIVOTA“

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković prisustvovala je zatvaranju manifestacije „Sunčana jesen života“ koja je tradicionalno održana povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starih osoba i trajala je čitavog meseca. Manifestaciju je organizovao Gerontološki centar „Novi Sad“ uz podršku Grada Novog Sada.

-Izuzetna mi je čast što prisustvujem završnici manifestacije „Sunčana jesen života” koja je protekla u znaku dodatne brige i pažnje za naše najstarije sugrađane. Manifestacija je bila izvrsna prilika za druženje i upoznavanja  kroz brojne programe i takmičenja, a večeras, na završetku „Sunačne jeseni života” najuspešnijim učesnicima biće uručene zahvalnice i priznanja- rekla je Ljilјana Koković.

Ona je takođe dodala da Grad Novi Sad kontinuirano vodi brigu o svojim najstarijim stanovnicima, radi na unapređivanju sistema usluga za starije osobe i sprovodi razne mere kako bi im ulepšao i olakšao penzionerske dane. 

-Plaćen odlazak u banje i letovališta, povlastice u javnom prevozu, finansiranje Klubova za penzinere predstavlјaju samo neke od njih, a za ovu manifestaciju u 2019. godini izdvojeno je 950.000 dinara- naglasila je pomoćnica gradonačelnika.

Brojne kulturno-zabavne i sportske aktivnosti u novosadskom Gerontološkom centru obeležile su i ovogodišnju manifestaciju „Sunčana jesen života”, uklјučujući i posete najmlađih, koji su za naše starije sugrađane i ovog oktobra pripremili i izveli bogat i zanimlјiv program.

Novi Sad, 30. oktobar 2019. godine