Читај ми

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ НА ТЕЛЕПУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заједно са председником Скупштине града Новог Сада Александром Јовановићем и директором ЈКП "Водовод и канализација" Бранком Бјелајцем обишао је Јужни Телеп поводом завршетка радова на изградњи канализације у сливу Улице Симе Матавуља.


- Ова улица до сада није имала канализацију и то је грађанима овог дела града представљало највећи проблем. Захваљајући вишој цени воде и већим могућностима инвестирања ЈКП Водовод и канализација, успели смо да завршимо овај пројекат и грађани ће добити адекватну инфрструктуру – нагласио је градоначелник Павличић.


Александрар Јовановић истакао је да је јако важно да се инфраструктура Новог Сада равномерно развија. - Актуелна градска власт је учинила највише да сви грађани имају што боље услове за живот, а тим путем ће и наставити. Важност изградње канализације у овом делу града је већа ако узмемо у обзир близину насипа и могућност плављења када је висок водостај – рекао је Јовановић.


- Пошто нису потрошена сва средства за изградњу канализације, вишак новца биће искориштен да се Улица Симе Матавуља на пролеће асфалтира, а припремни радови су већ почели, и то је добар пример како може да се уради и више од онога што је планирано – изјавио је Бранко Бјелајац.


У протекла два и по месеца изграђена је секундарна мрежа канализације у сливу улице Симе Матавуља, а у оквиру радова вредних око 60 милиона динара, изграђени су и прикључни шахтови за 130 домаћинстава у овим улицама чиме су она прикључена на новосадску канализациону мрежу.


Нови Сад, 29. децембар 2011. године