Čitaj mi

ZAVRŠENA IZGRADNJA KANALIZACIJE NA TELEPU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, zajedno sa predsednikom Skupštine grada Novog Sada Aleksandrom Jovanovićem i direktorom JKP "Vodovod i kanalizacija" Brankom Bjelajcem obišao je Južni Telep povodom završetka radova na izgradnji kanalizacije u slivu Ulice Sime Matavulja.


- Ova ulica do sada nije imala kanalizaciju i to je građanima ovog dela grada predstavljalo najveći problem. Zahvaljajući višoj ceni vode i većim mogućnostima investiranja JKP Vodovod i kanalizacija, uspeli smo da završimo ovaj projekat i građani će dobiti adekvatnu infrstrukturu – naglasio je gradonačelnik Pavličić.


Aleksandrar Jovanović istakao je da je jako važno da se infrastruktura Novog Sada ravnomerno razvija. - Aktuelna gradska vlast je učinila najviše da svi građani imaju što bolje uslove za život, a tim putem će i nastaviti. Važnost izgradnje kanalizacije u ovom delu grada je veća ako uzmemo u obzir blizinu nasipa i mogućnost plavljenja kada je visok vodostaj – rekao je Jovanović.


- Pošto nisu potrošena sva sredstva za izgradnju kanalizacije, višak novca biće iskorišten da se Ulica Sime Matavulja na proleće asfaltira, a pripremni radovi su već počeli, i to je dobar primer kako može da se uradi i više od onoga što je planirano – izjavio je Branko Bjelajac.


U protekla dva i po meseca izgrađena je sekundarna mreža kanalizacije u slivu ulice Sime Matavulja, a u okviru radova vrednih oko 60 miliona dinara, izgrađeni su i priključni šahtovi za 130 domaćinstava u ovim ulicama čime su ona priključena na novosadsku kanalizacionu mrežu.


Novi Sad, 29. decembar 2011. godine