Читај ми

ЗАВРШЕН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ „КУП ТЕЛЕПА 2019“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је финалној утакмици 6. хуманитарног турнира у малом фудбалу „Куп Телепа 2019“ који је одржан од 3. до 5. јануара, у сали ОШ „Јожеф Атила“.

- Веома ми је драго што се ова манифестација већ шесту годину за редом одржава на Телепу и што анимира становнике овог дела Новог Сада. Поред тога што представља промоцију спорта,  фудбала и здравог начина живота, овај турнир има и хуманитарни карактер. Овом приликом желим да се захвалим организаторима, као и играчима који играју срцем и са жељом да помогну деци из локалне заједнице којој је таква помоћ потребна - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Утакмици између екипа „Мото мастер“ и „Ауто школа Унам“ присуствовали су и капитен Фудбалског клуба „Војводина“ Емил Роцков, као и помоћник градоначелника Новог Сада Иван Силер који је у име организатора објаснио да на турниру учествују 32 екипе са територије Града Новог Сада које се такмиче системом елиминација. Он је нагласио да турнир нема наградни фонд и да ће средства која се током турнира прикупе бити опредељена за лечење четворогодишње Иве Миленковски са Телепа, која болује од целебралне парализе. Хуманитарни турнир „Куп Телепа 2019“ организују три месне заједнице са територије овог дела града, а уз подршку ОШ „Јожеф Атила“, бројних новосадских спортиста и Удружења грађана „Нови Сад“.

Победник Турнира је екипа „Ауто школа Унам“ која је у финалној утакмици савладала екипу „Мото мастера“, резулатом 3:2. Трећепласирана је екипа „Штампа Волф 021“. За најбољег играча турнира проглашен је Милош Грујић, најбољи стрелац је Павле Ивеља, а најбољи голман Артур Мкртичјан.

Нови Сад, 5. јануар 2019. године