Čitaj mi

ZAVRŠEN HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU „КUP TELEPA 2019“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je finalnoj utakmici 6. humanitarnog turnira u malom fudbalu „Кup Telepa 2019“ koji je održan od 3. do 5. januara, u sali OŠ „Jožef Atila“.

- Veoma mi je drago što se ova manifestacija već šestu godinu za redom održava na Telepu i što animira stanovnike ovog dela Novog Sada. Pored toga što predstavlja promociju sporta,  fudbala i zdravog načina života, ovaj turnir ima i humanitarni karakter. Ovom prilikom želim da se zahvalim organizatorima, kao i igračima koji igraju srcem i sa željom da pomognu deci iz lokalne zajednice kojoj je takva pomoć potrebna - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Utakmici između ekipa „Moto master“ i „Auto škola Unam“ prisustvovali su i kapiten Fudbalskog kluba „Vojvodina“ Emil Rockov, kao i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler koji je u ime organizatora objasnio da na turniru učestvuju 32 ekipe sa teritorije Grada Novog Sada koje se takmiče sistemom eliminacija. On je naglasio da turnir nema nagradni fond i da će sredstva koja se tokom turnira prikupe biti opredeljena za lečenje četvorogodišnje Ive Milenkovski sa Telepa, koja boluje od celebralne paralize. Humanitarni turnir „Кup Telepa 2019“ organizuju tri mesne zajednice sa teritorije ovog dela grada, a uz podršku OŠ „Jožef Atila“, brojnih novosadskih sportista i Udruženja građana „Novi Sad“.

Pobednik Turnira je ekipa „Auto škola Unam“ koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu „Moto mastera“, rezulatom 3:2. Trećeplasirana je ekipa „Štampa Volf 021“. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Miloš Grujić, najbolji strelac je Pavle Ivelja, a najbolji golman Artur Mkrtičjan.

Novi Sad, 5. januar 2019. godine