Читај ми

ЗАВРШЕН ДУНАВСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ СЕМИНАР

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић доделио је сертификате учесницима Дунавског Интернационалног Семинара који је организовао Центар за истраживање Дунавског региона.

- Још једна у низу манифестација у Новом Саду са међународним предзнаком и учешћем гостију из иностранства, конкретно Европе, што само говори у прилог европској оријентацији нашег града. Посебно је важно истаћи да је Република Србија партнер са немачком савезном покрајином Баден-Вуртенберг, одакле је све ово и започело, тако да се подршком овог пројекта јачају везе најбогатије европске покрајине са Новим Садом, Београдом и Србијом, где се Нови Сад посредно намеће као регионални центар Дунавског басена – нагласио је Александар Петровић и пожелео гостима да по повратку у матичне земље својим сународницима пренесу лепе успомене из пријатељског града.

Према речима директора Центра за истраживање Дунавског региона Александра Гајића циљ семинара био је да, током четири дана, повеже 25 постдипломаца из Подунавља и различитим радионицама и предавањима укаже на бројне могућности и опције у Дунавском региону.

Семинар је конципиран тако да учесници стекну нова знања из области Дунавских истраживања, кроз различите активности у циљу развијања свести о одређеним карактеристикама Дунавског региона, као и поједним изазовима са којима се суочавају земље Дунавског региона.

Нови Сад, 4. април 2015. године