Читај ми

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ОТВОРИО ПОЗОРЈЕ МЛАДИХ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић отвориo je Позорје младих, које је део програма 58. Стеријиног позорја. Ове године Позорје младих слави четрдесет година постојања, а одржава се 32. пут.

- Нови Сад је као универзитетски град, град културе и фестивала, одувек привлачио велики број младих људи из земље, али и целог света, инспирисао их и подстицао да буду креативни. Због тога, није чудно што је пре 40 година, иницијатива за оснивање "Позорја младих" прихваћена баш овде и што је саставни део Стеријиног позорја- изјавио је Борко Илић и додао - Веома ми је драго што у овој манифестацији учествују студенти из региона. Уверен сам да ће публика показати интересовање за њихове представе, да  ће показати да Стеријино позорје може да рачуна на нове снаге, које ће унапредити позоришну уметност, али и да ће време на Фестивалу искористити да се друже, размене идеје и стекну нова искуства.

У оквиру Позорја младих своје испитне представе одиграће студенати Академије драмских уметности са осам високошколских институција из Бања Луке, Београда, Новог Сада, Бијељине, Приштине и са Цетиња. Након свечаног отварања студенти треће године глуме Академије умјетности из Бања Луке извели су представу "Античке трагедије".

Нови Сад, 28. маj 2013. године