Čitaj mi

ZAMENIK GRADONAČELNIKA OTVORIO POZORJE MLADIH

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić otvorio je Pozorje mladih, koje je deo programa 58. Sterijinog pozorja. Ove godine Pozorje mladih slavi četrdeset godina postojanja, a održava se 32. put.

- Novi Sad je kao univerzitetski grad, grad kulture i festivala, oduvek privlačio veliki broj mladih ljudi iz zemlje, ali i celog sveta, inspirisao ih i podsticao da budu kreativni. Zbog toga, nije čudno što je pre 40 godina, inicijativa za osnivanje "Pozorja mladih" prihvaćena baš ovde i što je sastavni deo Sterijinog pozorja- izjavio je Borko Ilić i dodao - Veoma mi je drago što u ovoj manifestaciji učestvuju studenti iz regiona. Uveren sam da će publika pokazati interesovanje za njihove predstave, da  će pokazati da Sterijino pozorje može da računa na nove snage, koje će unaprediti pozorišnu umetnost, ali i da će vreme na Festivalu iskoristiti da se druže, razmene ideje i steknu nova iskustva.

U okviru Pozorja mladih svoje ispitne predstave odigraće studenati Akademije dramskih umetnosti sa osam visokoškolskih institucija iz Banja Luke, Beograda, Novog Sada, Bijeljine, Prištine i sa Cetinja. Nakon svečanog otvaranja studenti treće godine glume Akademije umjetnosti iz Banja Luke izveli su predstavu "Antičke tragedije".

Novi Sad, 28. maj 2013. godine