Читај ми

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ОТВОРИО ИЗЛОЖБУ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Поводом 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић отворио је прву самосталну изложбу ручних радова и слика чланова Удружења дистрофичара Јужнобачког округа. Изложбени радови су настали у оквиру пројекта "Кроз призму истине", на првој ликовној колонији чланова Удружења дистрофичара и ликовних уметника.

- Веома је важно да све особе са инвалидитетом буду прихваћене и да се осећају као део друштвене заједнице. Ова изложба је значајна јер доприноси да креативне активности чланова Удружења дистрофичара изађу из оквира удружења или породице и буду презентоване свима.  Искористио бих прилику да укажем на тежак материјални положај особа са инвалидитетом и позовем наше суграђане да посете изложбу,  купе неке од уметничких предмета и тако помогну, а Град Нови Сад ће свакако наставити да подржава овакве пројекте  - изјавио је Борко Илић и прогласио изложбу отвореном.

Једномесечни пројекат "Кроз призму истине" подржан је средствима донације НИС а.д. буџету Града Новог Сада и има за циљ упознавање шире друштвене јавности са потребама, проблемима и тешкоћама дистрофичара као тешких телесних инвалида, али и њиховим успесима и достигнућима. У оквиру пројекта одржано је више радионица које су претходиле ликовној колонији. Изложба има продајни карактер и траје недељу дана у Удружењу дистрофичара Јужнобачког округа.

Нови Сад, 3. децембар 2012. године