Čitaj mi

ZAMENIK GRADONAČELNIKA OTVORIO IZLOŽBU POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Povodom 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić otvorio je prvu samostalnu izložbu ručnih radova i slika članova Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga. Izložbeni radovi su nastali u okviru projekta "Kroz prizmu istine", na prvoj likovnoj koloniji članova Udruženja distrofičara i likovnih umetnika.

- Veoma je važno da sve osobe sa invaliditetom budu prihvaćene i da se osećaju kao deo društvene zajednice. Ova izložba je značajna jer doprinosi da kreativne aktivnosti članova Udruženja distrofičara izađu iz okvira udruženja ili porodice i budu prezentovane svima.  Iskoristio bih ovu priliku da ukažem na težak materijalni položaj osoba sa invaliditetom i pozovem naše sugrađane da posete izložbu,  kupe neke od umetničkih predmeta i tako pomognu, a Grad Novi Sad će svakako nastaviti da podržava ovakve projekte  - izjavio je Borko Ilić i proglasio izložbu otvorenom.

Jednomesečni projekat "Kroz prizmu istine" podržan je sredstvima donacije NIS a.d. budžetu Grada Novog Sada i ima za cilj upoznavanje šire društvene javnosti sa potrebama, problemima i teškoćama distrofičara kao teških telesnih invalida, ali i njihovim uspesima i dostignućima. U okviru projekta održano je više radionica koje su prethodile likovnoj koloniji. Izložba ima prodajni karakter i traje nedelju dana u Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga.

Novi Sad, 3. decembar 2012. godine