Читај ми

ЗАМЕНИЦА ШЕФА МИСИЈЕ У АМБАСАДИ ШВАЈЦАРСКЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући заменицу шефа Мисије у амбасади Швајцарске Полин Мантоне.

Градоначелник јој је пожелео срдачну добродошлицу у Нови Сад и изразио задовољство што се већ увелико добра сарадња са амбасадом Швајцарске наставља.

Заменица шефа Мисије у Амбасади Швајцарске Полин Мантоне захвалила се градоначелнику Вучевићу на пријему и истакла да је ово њена прва посета Новом Саду о којем је већ стекла леп утисак.

Градоначелник Милош Вучевић на састанку у Градској кући упознао је гошћу са културним, образовним, привредним и туристичким потенцијалима Града Новог Сада и истакао добру сарадњу локалне самоуправе са Универзитетом у Новом Саду, као и значај одржавања Међународног пољопривредног сајма у граду већ дуги низ година. Он је Нови Сад представио као град који обилује традицијом, али је истовремено и модеран IT центар.

Градоначелник се посебно осврнуо на новчана средства која Град издваја у циљу финансирања пројеката који су од значаја за самозапошљавање и радну праксу младих који су на завршним годинама студија, образлажући важност те инвестиције тиме да она представља улагање у образовање, школовану радну снагу и сигурнију будућност.

Заменица шефа Мисије у Амбасади Швајцарске Полин Мантоне се похвално изразила о Новом Саду познатом по неговању мултиконфесионалности, мултикултуралности и мултиетичности и истакла да Нови Сад важи за једну од најстабилнијих локалних самоуправа у Србији. У разговору са градоначелником, она је посебно истакла постојање великих природних и друштвених ресурса у Војводини и граду, као и одличне активности способне градске администарције која потенцијале града ефикасно истиче у први план.

Нови Сад, 7. септембар 2015. године