Читај ми

ЗАЈЕДНО УЧИМО БОЉЕ

Други по реду стручни скуп „Заједно учимо боље“ намењен просветним радницима у циљу унапређења компетенција у области планирања и реализације наставе, одржава се у Новом Саду, у организацији основних школа „Јован Поповић“ из Новог Сада и „Свети Сава“ из Кикинде.

Присутне учеснике на отварању конференције поздравила је новоизабрана чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић и том приликом истакла да Град препознаје значај скупова на којима просветари имају прилику да се сретну и размене своја знања и  искуства. Она је указала на то да је последњих осам година унапређење образовања један од главних циљева у управљању Новим Садом, што се, између осталог, огледа и у улагању у најсавременију наставну опрему.

- Градоначелник Вучевић, ја као члан Градског већа за образовање, али и сви у Градском већу уверени смо да новосадски ученици, као и ученици свих школа у Србији морају бити оспособљени да користе савремене комуникационе и образовне технологије. Бржи пренос и усвајање нових знања и вештина доприносе успешнијем животу наше деце- изјавила је Дина Вучинић.

Присутнима се обратио и помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитањe др Милан Пашић, пленарним излагањем на тему „Учење на даљину“.  Учесници скупа имаће прилику да присуствују предавањима, презентацијама и радионицама на теме: онлајн настава, једносменски рад, Ерасмус+ и Етвининг пројекти и друге.

Конференција „Заједно учимо боље“ акредитована је од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Нови Сад, 26. септембар 2020. године