Čitaj mi

ZAJEDNO UČIMO BOLJE

Drugi po redu stručni skup „Zajedno učimo bolje“ namenjen prosvetnim radnicima u cilju unapređenja kompetencija u oblasti planiranja i realizacije nastave, održava se u Novom Sadu, u organizaciji osnovnih škola „Jovan Popović“ iz Novog Sada i „Sveti Sava“ iz Кikinde.

Prisutne učesnike na otvaranju konferencije pozdravila je novoizabrana članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i tom prilikom istakla da Grad prepoznaje značaj skupova na kojima prosvetari imaju priliku da se sretnu i razmene svoja znanja i  iskustva. Ona je ukazala na to da je poslednjih osam godina unapređenje obrazovanja jedan od glavnih ciljeva u upravljanju Novim Sadom, što se, između ostalog, ogleda i u ulaganju u najsavremeniju nastavnu opremu.

- Gradonačelnik Vučević, ja kao član Gradskog veća za obrazovanje, ali i svi u Gradskom veću uvereni smo da novosadski učenici, kao i učenici svih škola u Srbiji moraju biti osposobljeni da koriste savremene komunikacione i obrazovne tehnologije. Brži prenos i usvajanje novih znanja i veština doprinose uspešnijem životu naše dece- izjavila je Dina Vučinić.

Prisutnima se obratio i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje dr Milan Pašić, plenarnim izlaganjem na temu „Učenje na daljinu“.  Učesnici skupa imaće priliku da prisustvuju predavanjima, prezentacijama i radionicama na teme: onlajn nastava, jednosmenski rad, Erasmus+ i Etvining projekti i druge.

Кonferencija „Zajedno učimo bolje“ akreditovana je od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Novi Sad, 26. septembar 2020. godine