Читај ми

ЗА ОСАМ ГОДИНА ГРАД УЛОЖИО 450 МИЛИОНА ДИНАРА У БУДИСАВУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на поправци коловозне конструкције и асфалтирању у улицама Душана Ћубића, Прњаворској, Партизанској и Цара Душана, а у тим улицама у Будисави у току је и редовна поправка оштећења на коловозу и саобраћајној сигнализацији.

- Покушавамо да искористимо временске услове и да наставимо са комуналним опремањем свих делова града. ЈКП Пут асфалтира улице на неколико локација у Будисави, нешто кроз инвестиције, а нешто кроз програм унапређења путне привреде. У улицама Цара Душана и Партизанској изводи се комплетна реконструкција која подразумева изградњу коловоза, водовода и јавне расвете. Грађани су задовољни јер виде да се током целе године ради на побољшању комуналне инфраструктуре и услова живота. Откад водим Нови Сад инвестирали смо 450 милиона динара у Будисаву, а највећи део новца утрошен је на изградњу канализације. Улагали смо и у школе, вртиће и одговарали на друге изражене потребе становника овог насеља. Лепа вест је да смо обезбедили услове да ускоро крену са радом четири нове групе у вртићу у Будисави. До сада је вртић могао да прими 80 деце, а са овом инцвестицијом моћи ће још њих 100, с тим да су три групе јаслене, којих раније није уопште било – нагласио је градоначелник Вучевић.

Председник савета Месне заједнице Будисава Немања Јанковић рекао је да су мештани презадовољни свиме што је урађено, те да је, поред канализационе мреже, улагање у путну привреду капитална инвестиција за њихово насеље. Градоначелник Милош Вучевић осврнуо се и на епидемиолошку ситуацију истакавши да је вирус присутан, да је јуче било двоје новозаражених, али да је стање под контролом. Он је нагласио да од свих нас заједно зависи како ће даље бити.

- Принуђени смо да ограничимо јавни живот, иако смо сви жељни дружења и догађаја. Ово је један другарски апел да ми Новосађани покажемо снагу и дисциплину као и претходних месеци. Држимо добро стање у нашем граду, немамо много тежих случајева, 90 посто људи је са лакшим симптомима, али оном једном који има тежи облик, то не значи ништа. Морамо бити одговорни, солидарни, па да не буде места за било какво кажњавање. Градске службе интензивније ће контролисати поштовање мера из своје надлежности – закључио је Вучевић.

Нови Сад, 17. октобар 2020. године