Čitaj mi

ZA OSAM GODINA GRAD ULOŽIO 450 MILIONA DINARA U BUDISAVU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na popravci kolovozne konstrukcije i asfaltiranju u ulicama Dušana Ćubića, Prnjavorskoj, Partizanskoj i Cara Dušana, a u tim ulicama u Budisavi u toku je i redovna popravka oštećenja na kolovozu i saobraćajnoj signalizaciji.

- Pokušavamo da iskoristimo vremenske uslove i da nastavimo sa komunalnim opremanjem svih delova grada. JКP Put asfaltira ulice na nekoliko lokacija u Budisavi, nešto kroz investicije, a nešto kroz program unapređenja putne privrede. U ulicama Cara Dušana i Partizanskoj izvodi se kompletna rekonstrukcija koja podrazumeva izgradnju kolovoza, vodovoda i javne rasvete. Građani su zadovoljni jer vide da se tokom cele godine radi na poboljšanju komunalne infrastrukture i uslova života. Otkad vodim Novi Sad investirali smo 450 miliona dinara u Budisavu, a najveći deo novca utrošen je na izgradnju kanalizacije. Ulagali smo i u škole, vrtiće i odgovarali na druge izražene potrebe stanovnika ovog naselja. Lepa vest je da smo obezbedili uslove da uskoro krenu sa radom četiri nove grupe u vrtiću u Budisavi. Do sada je vrtić mogao da primi 80 dece, a sa ovom incvesticijom moći će još njih 100, s tim da su tri grupe jaslene, kojih ranije nije uopšte bilo – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Predsednik saveta Mesne zajednice Budisava Nemanja Janković rekao je da su meštani prezadovoljni svime što je urađeno, te da je, pored kanalizacione mreže, ulaganje u putnu privredu kapitalna investicija za njihovo naselje. Gradonačelnik Miloš Vučević osvrnuo se i na epidemiološku situaciju istakavši da je virus prisutan, da je juče bilo dvoje novozaraženih, ali da je stanje pod kontrolom. On je naglasio da od svih nas zajedno zavisi kako će dalje biti.

- Prinuđeni smo da ograničimo javni život, iako smo svi željni druženja i događaja. Ovo je jedan drugarski apel da mi Novosađani pokažemo snagu i disciplinu kao i prethodnih meseci. Držimo dobro stanje u našem gradu, nemamo mnogo težih slučajeva, 90 posto ljudi je sa lakšim simptomima, ali onom jednom koji ima teži oblik, to ne znači ništa. Moramo biti odgovorni, solidarni, pa da ne bude mesta za bilo kakvo kažnjavanje. Gradske službe intenzivnije će kontrolisati poštovanje mera iz svoje nadležnosti – zaključio je Vučević.

Novi Sad, 17. oktobar 2020. godine