Читај ми

''YOUTH CREATIVE POLIS'' ГЛАВНА ТЕМА ОДРЖАНОГ ФОРУМА ЗА КУЛТУРУ

Управа за културу Града Новог Сада у сарадњи са Фондацијом ''Нови Сад 2021-Европска престоница културе'', пратећи политику дијалога са грађанима, одржала је Форум културе у сали Скупштине Града, који окупља стручну јавност.

Том приликом грађани и стручна јавност, сагласили су се у томе да је простор на локацији тзв. ''Кинеске четврти'' као део индустријског наслеђа сачуван Планом детаљне регулације, којим је дефинисано и то да не постоји могућност приватизације и пренамене земљишта, као и да на поменутој локацији ни под каквим условима неће бити дозвољена изградња, адаптација, пренамена, нити коришћење простора у сврхе становања или у комерцијално-трговинске сврхе.

Поред тога, закључено је да цео простор захтева озбиљну реконструкцију и улагање у инфраструктуру. Стручна јавност изразила је подршку реализацији пројекта ''Youth Creative Polis'', а на Форуму су изнети различити предлози о томе шта у будућности треба да буде на овом простору.

Учесници су се обавезали да ће на и следећој седници Форума за културу наставити дијалог о ближем одређивању садржаја будућег ''Youth Creative Polis-а'', а у циљу развоја креативне индустрије, те предузетничког и туристичког потенцијала Града.

Следећи Форум за културу заказан је за 30. август 2017. године и организатори позивају заинтересоване да се што више укључе у планирање уређења простора пројекта ''Youth Creative Polis''.

Нови Сад, 23. август 2017. године