Читај ми

ВУЧИНИЋ: МАРИНИКА ТЕПИЋ ТРЕБА ДА НАПУСТИ ПОЛИТИКУ И ДА СЕ ПОСВЕТИ ПИСАЊУ НАУЧНО-ФАНТАСТИЧНИХ РОМАНА

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић позвала је Маринику Тепић потпредседницу странке Драгана Ђиласа, да напусти политику и посвети се писању научно-фантастичних романа. Вучинић је такође позвала полицију и тужилаштво да, по хитном поступку провере тврдње Маринике Тепић о наводној продаји места у вртићима и да о резултатима истраге обавесте грађане Новог Сада и целокупну јавност.

- Као одговорни људи који јавну функцију обављају у интересу грађана Новог Сада, позивамо полицију и тужилаштво да по хитном поступку провере да ли је тачан иједан навод Маринке Тепић. Такође, тражимо да истражни органи, након спроведене истраге о резултатима обавесте јавност Новог Сада и Србије - рекла је Дина Вучинић и додала - Ми у градској власти сматрамо да Новосађани имају право да знају ко говори истину, а ко их омбмањује и лаже и ко ради у њиховом интересу и у интересу њихове деце. И, зато је важно да тужилаштво, полиција и сви други истражни органи, у што краћем року утврде чињенично стање и о томе обавесте јавност. Пошто цео Нови Сад, и цела Србија знају да је све што Мариника Тепић изговори плод чисте зле намере, манипулације и лажи, смишљених ради личног интереса ње и њених партијских другова, очекујем да се, уколико за то буде имала храбрости извини грађанима Новог Сада и поднесе оставку на све политичке функције, али и да као осведочени лажов напусти политичку сцену Србије и посвети се писању научно-фантастичних романа. Очигледно је да свој таленат за смишљање и пласирање измишљотина непотребно траћи на погрешан начин. Политика је занимање које захтева одговорност, поузданост и посвећеност истини. А Мариника Тепић, њен председник Ђилас и странка којој припадају су све супротно од тога. И то им јасно показују грађани на изборима већ девет година.

Она је рекла да у слободној Србији свако може да се бави политиком, па чак и Мариника Тепић, упркос чињеници да је једини програм ње и њене политичке странке да фалсификују чињенице и да износе беспризорне лажи и клевете.

- Не улазећи у то одакле Ђиласовој потпредседници фабриковане лажи која свака за себе представља фалсификат и кривично дело, приметићу да је занимљиво да пласирање измишљотина, лажи и обмана долази након што је обелодањена чињеница да ће капацитет новосадских вртића бити повећан за 930 места, у четири нова и једном реконструисаном вртићу. Ове године у ПУ „Радосно детињство" је уписано 1724 деце, што је за 350 више него претходне године. Од 1. септембра новоизграђени вртић у Ораховој улици примиће 250 малишана. Вртић у Каћу надоградњом је добио још 100 додатних места за упис деце. А почела је изградња објеката на Сајлову, Адицама и у Ветернику са укупно 580 места. Боравак за више од 17000 деце у вртићима „Радосног детињства", у нашем граду је бесплатан, а први у Србији већ годинама плаћамо субвенције за сву новосадску децу која иду у приватне вртиће. За 3400 најмлађих суграђана који су уписани у приватне вртиће, ове године је издвојено више од 300 милиона динара намењених субвенцијама - изјавила је Вучинић.

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић истакла је да наведне тврдње недвосмислено потврђују да се иза свега крије очигледна намера Маринике Тепић и њених инспиратора и наручилаца да нанесу штету, не Милошу Вучевићу, већ грађанима Новог Сада.

- У међувремену, док Мариника Тепић буде трагала за својим новим занимањем, Град Нови Сад ће под вођством Милоша Вучевића наставити да гради вртиће, школе, болнице, мостове, канализацију, и пречистач отпадних вода, и тако реши све проблеме које су Новом Саду и Новосађанима у наслеђе оставили Мариника Тепић и њени садашњи страначки другови док су били у прилици да упропаштавају Нови Сад и Србију - закључила је Вучинић.

Нови Сад, 9. јул 2021. године