Čitaj mi

VUČINIĆ: MARINIКA TEPIĆ TREBA DA NAPUSTI POLITIКU I DA SE POSVETI PISANJU NAUČNO-FANTASTIČNIH ROMANA

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić pozvala je Mariniku Tepić potpredsednicu stranke Dragana Đilasa, da napusti politiku i posveti se pisanju naučno-fantastičnih romana. Vučinić je takođe pozvala policiju i tužilaštvo da, po hitnom postupku provere tvrdnje Marinike Tepić o navodnoj prodaji mesta u vrtićima i da o rezultatima istrage obaveste građane Novog Sada i celokupnu javnost.

- Кao odgovorni ljudi koji javnu funkciju obavljaju u interesu građana Novog Sada, pozivamo policiju i tužilaštvo da po hitnom postupku provere da li je tačan ijedan navod Marinke Tepić. Takođe, tražimo da istražni organi, nakon sprovedene istrage o rezultatima obaveste javnost Novog Sada i Srbije - rekla je Dina Vučinić i dodala - Mi u gradskoj vlasti smatramo da Novosađani imaju pravo da znaju ko govori istinu, a ko ih ombmanjuje i laže i ko radi u njihovom interesu i u interesu njihove dece. I, zato je važno da tužilaštvo, policija i svi drugi istražni organi, u što kraćem roku utvrde činjenično stanje i o tome obaveste javnost. Pošto ceo Novi Sad, i cela Srbija znaju da je sve što Marinika Tepić izgovori plod čiste zle namere, manipulacije i laži, smišljenih radi ličnog interesa nje i njenih partijskih drugova, očekujem da se, ukoliko za to bude imala hrabrosti izvini građanima Novog Sada i podnese ostavku na sve političke funkcije, ali i da kao osvedočeni lažov napusti političku scenu Srbije i posveti se pisanju naučno-fantastičnih romana. Očigledno je da svoj talenat za smišljanje i plasiranje izmišljotina nepotrebno traći na pogrešan način. Politika je zanimanje koje zahteva odgovornost, pouzdanost i posvećenost istini. A Marinika Tepić, njen predsednik Đilas i stranka kojoj pripadaju su sve suprotno od toga. I to im jasno pokazuju građani na izborima već devet godina.

Ona je rekla da u slobodnoj Srbiji svako može da se bavi politikom, pa čak i Marinika Tepić, uprkos činjenici da je jedini program nje i njene političke stranke da falsifikuju činjenice i da iznose besprizorne laži i klevete.

- Ne ulazeći u to odakle Đilasovoj potpredsednici fabrikovane laži koja svaka za sebe predstavlja falsifikat i krivično delo, primetiću da je zanimljivo da plasiranje izmišljotina, laži i obmana dolazi nakon što je obelodanjena činjenica da će kapacitet novosadskih vrtića biti povećan za 930 mesta, u četiri nova i jednom rekonstruisanom vrtiću. Ove godine u PU „Radosno detinjstvo" je upisano 1724 dece, što je za 350 više nego prethodne godine. Od 1. septembra novoizgrađeni vrtić u Orahovoj ulici primiće 250 mališana. Vrtić u Кaću nadogradnjom je dobio još 100 dodatnih mesta za upis dece. A počela je izgradnja objekata na Sajlovu, Adicama i u Veterniku sa ukupno 580 mesta. Boravak za više od 17000 dece u vrtićima „Radosnog detinjstva", u našem gradu je besplatan, a prvi u Srbiji već godinama plaćamo subvencije za svu novosadsku decu koja idu u privatne vrtiće. Za 3400 najmlađih sugrađana koji su upisani u privatne vrtiće, ove godine je izdvojeno više od 300 miliona dinara namenjenih subvencijama - izjavila je Vučinić.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da navedne tvrdnje nedvosmisleno potvrđuju da se iza svega krije očigledna namera Marinike Tepić i njenih inspiratora i naručilaca da nanesu štetu, ne Milošu Vučeviću, već građanima Novog Sada.

- U međuvremenu, dok Marinika Tepić bude tragala za svojim novim zanimanjem, Grad Novi Sad će pod vođstvom Miloša Vučevića nastaviti da gradi vrtiće, škole, bolnice, mostove, kanalizaciju, i prečistač otpadnih voda, i tako reši sve probleme koje su Novom Sadu i Novosađanima u nasleđe ostavili Marinika Tepić i njeni sadašnji stranački drugovi dok su bili u prilici da upropaštavaju Novi Sad i Srbiju - zaključila je Vučinić.

Novi Sad, 9. jul 2021. godine