Читај ми

ВУЧЕВИЋ У БУДВИ ПОВОДОМ ПОДРШКЕ КАНДИДАТУРИ ТОГ ГРАДА ЗА ЕВРОПСКУ ПРЕСТОНИЦУ КУЛТУРЕ 2028. ГОДИНЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић са сарадницима, међу којима је и директор Фондације „Нови Сад-Европска престоница културе“ Немања Миленковић, посетио је Будву, како би подржао кандидатуру тог града за Европску престоницу културе 2028. године.

- Без било какве задршке, спремни смо да поделимо са будванским тимом сва знања и искуства у вези са кандидатуром за Европску престоницу културе и реализацијом тог великог и значајног пројекта. Причаћемо и о добрим искуствима, али и о изазовима и тешкоћама са којима смо се суочавали, у нади да ћемо им помоћи да освоје титулу за добробит Будве и Боке Которске, које заједнички наступају. Наш савет је да укључе што више људи, посебно оне који нису део мреже културних установа, грађане, независну културну сцену, невладине организације, културна добра Будве и Боке. Посебно је важно да објасне грађанима колико та титула за њих значи. Не ради се о појединачном културном програму, нити промоцији политичара, већ је то велика прилика да се реше важна инфраструктурна питања, да се искористе сви потенцијали и да цео овај регион буде видљивији на европској и светској мапи, привлачнији за туристе, током целе године – рекао је Милош Вучевић и додао да је култура Будве и Боке важан део европске културне баштине.

Председнику Општине Будва Милу Божовићу, градоначелник Милош Вучевић је такође изразио подршку на предстојећим изборима.

Нови Сад, 23. септембар 2022. године