Čitaj mi

VUČEVIĆ U BUDVI POVODOM PODRŠKE KANDIDATURI TOG GRADA ZA EVROPSKU PRESTONICU KULTURE 2028. GODINE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima, među kojima je i direktor Fondacije „Novi Sad-Evropska prestonica kulture“ Nemanja Milenković, posetio je Budvu, kako bi podržao kandidaturu tog grada za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine.

- Bez bilo kakve zadrške, spremni smo da podelimo sa budvanskim timom sva znanja i iskustva u vezi sa kandidaturom za Evropsku prestonicu kulture i realizacijom tog velikog i značajnog projekta. Pričaćemo i o dobrim iskustvima, ali i o izazovima i teškoćama sa kojima smo se suočavali, u nadi da ćemo im pomoći da osvoje titulu za dobrobit Budve i Boke Kotorske, koje zajednički nastupaju. Naš savet je da uklјuče što više lјudi, posebno one koji nisu deo mreže kulturnih ustanova, građane, nezavisnu kulturnu scenu, nevladine organizacije, kulturna dobra Budve i Boke. Posebno je važno da objasne građanima koliko ta titula za njih znači. Ne radi se o pojedinačnom kulturnom programu, niti promociji političara, već je to velika prilika da se reše važna infrastrukturna pitanja, da se iskoriste svi potencijali i da ceo ovaj region bude vidlјiviji na evropskoj i svetskoj mapi, privlačniji za turiste, tokom cele godine – rekao je Miloš Vučević i dodao da je kultura Budve i Boke važan deo evropske kulturne baštine.

Predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću, gradonačelnik Miloš Vučević je takođe izrazio podršku na predstojećim izborima.

Novi Sad, 23. septembar 2022. godine