Читај ми

ВРТИЋ „БУБАМАРА“ ДОБИО НОВО ИГРАЛИШТЕ И ФИСКУЛТУРНУ САЛУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је вртић Предшколске установе „Радосно детињство“ - „Бубамара“ где су спроведени радови везани за ново спортско игралиште, као и за обнову фискултурне сале, а захваљујући заједничкој донацији „Новак Ђоковић фондације“ и „Banca Intesa“ у износу од око 19.000 евра.

У дворишту вртића који се налази на Сланој бари постављено је мултифункционално игралиште од 200 м2 са теренима за фудбал, кошарку, одбојку, тенис и друге спортове, а фискултурна сала од 130 м2 у вртићу у потпуности је реновирана. Такође, у фискултурној сали је направљена справарница која је опремљена одговарајућим спортским реквизитима, а у дворишту вртића монтирани су и постављени љуљашка, клацкалица и вртешка.

- Захваљујући „Новак Ђоковић фондацији“ и друштвено одговорној политици „Banca Intesa“ вртић на Сланој бари, који ове године обележава 40 година постојања, сада поседује реновирану фискултурну салу за децу, као и спортски терен у дворишту. Кључна важност ове донације је улагање у здраво детињство најмлађих суграђана и у услове који им омогућавају да се баве фискултуром и развијају своје тело и дух. Град ће учинити све да изгради нови вртић у Ораховој улици на Клиси, с обзиром на то да је евидентан недостатак капацитета за смештај деце у вртиће у том делу града, као и на Сланој бари – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

На отварању реконструисаног објекта, представница „Banca Intesa“ Рајка Шиник-Вулић истакла је да Банка кроз свој програм корпоративне филантропије већ годинама на различите начине помаже заједницу и даје подршку локалним иницијативама. Пројектна менаџерка „Новак Ђоковић фондације“ Маја Јовановић истакла је да реализацијом те донације Фондација наставља да помаже пројекте усмерене на рани развој малишана.

- Спорт и физичке активности су један од кључних предуслова за правилан развој и срећно детињство сваког детета. Надамо се да ће захваљујући новом игралишту и сали за спорт деца успешно развијати нове вештине кроз игру, на забаван и узбудљив начин – рекла је Маја Јовановић и посебно се захвалила партнерима из „Banca Intesa“ на успешној сарадњи.

Директорка ПУ „Радосно детињство“ Мирјана Ђурђев се захвалила донаторима и истакла да су справе и реквизити деци неопходни како би се деловало на развој кретања деце и на њихове способности.

Нови Сад, 27. април 2016. године