Čitaj mi

VRTIĆ „BUBAMARA“ DOBIO NOVO IGRALIŠTE I FISKULTURNU SALU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je vrtić Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ - „Bubamara“ gde su sprovedeni radovi vezani za novo sportsko igralište, kao i za obnovu fiskulturne sale, a zahvalјujući zajedničkoj donaciji „Novak Đoković fondacije“ i „Banca Intesa“ u iznosu od oko 19.000 evra.

U dvorištu vrtića koji se nalazi na Slanoj bari postavlјeno je multifunkcionalno igralište od 200 m2 sa terenima za fudbal, košarku, odbojku, tenis i druge sportove, a fiskulturna sala od 130 m2 u vrtiću u potpunosti je renovirana. Takođe, u fiskulturnoj sali je napravlјena spravarnica koja je opremlјena odgovarajućim sportskim rekvizitima, a u dvorištu vrtića montirani su i postavlјeni lјulјaška, klackalica i vrteška.

- Zahvalјujući „Novak Đoković fondaciji“ i društveno odgovornoj politici „Banca Intesa“ vrtić na Slanoj bari, koji ove godine obeležava 40 godina postojanja, sada poseduje renoviranu fiskulturnu salu za decu, kao i sportski teren u dvorištu. Klјučna važnost ove donacije je ulaganje u zdravo detinjstvo najmlađih sugrađana i u uslove koji im omogućavaju da se bave fiskulturom i razvijaju svoje telo i duh. Grad će učiniti sve da izgradi novi vrtić u Orahovoj ulici na Klisi, s obzirom na to da je evidentan nedostatak kapaciteta za smeštaj dece u vrtiće u tom delu grada, kao i na Slanoj bari – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Na otvaranju rekonstruisanog objekta, predstavnica „Banca Intesa“ Rajka Šinik-Vulić istakla je da Banka kroz svoj program korporativne filantropije već godinama na različite načine pomaže zajednicu i daje podršku lokalnim inicijativama. Projektna menadžerka „Novak Đoković fondacije“ Maja Jovanović istakla je da realizacijom te donacije Fondacija nastavlјa da pomaže projekte usmerene na rani razvoj mališana.

- Sport i fizičke aktivnosti su jedan od klјučnih preduslova za pravilan razvoj i srećno detinjstvo svakog deteta. Nadamo se da će zahvalјujući novom igralištu i sali za sport deca uspešno razvijati nove veštine kroz igru, na zabavan i uzbudlјiv način – rekla je Maja Jovanović i posebno se zahvalila partnerima iz „Banca Intesa“ na uspešnoj saradnji.

Direktorka PU „Radosno detinjstvo“ Mirjana Đurđev se zahvalila donatorima i istakla da su sprave i rekviziti deci neophodni kako bi se delovalo na razvoj kretanja dece i na njihove sposobnosti.

Novi Sad, 27. april 2016. godine