Читај ми

ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ВЕЉКУ МИЛКОВИЋУ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствоваo je програму који je у част Вељка Милковића организoвала Арс Академија и том приликом, својим потписом подржаo иницијативу да овај проналазач буде номинован за Нобелову награду.

- Град Нови Сад је поносан на свог суграђанина, академика Вељка Милковића који је својим изузетним и обимним научним радом показао колико вреди и колико су његови проналaсци значајни. Град на овај начин даје допринос и подржава потписом иницијативу да он буде номинован за Нобелову награду - рекао је Вања Вученовић. Он је нагласио да се нада још бољој сарадњи града и овог научника који је и врсни познавалац Петроварадинске тврђаве, па његово искуство граду може много помоћи у намери ревитализације тог споменика културе.

Вељко Милковић је члан Српске академије иновационих наука из Београда, Српске академије изумитеља Србије и почасни члан Арс академије од 2006. године. Добитник је бројних признања у земљи и иностранству. Његови патенти су нашли примену широм света, и направли праву научну револуцију на пољу чисте енергије. Међу најзначајнијима истичу се они на бази система клатно – полуга, затим самогрејна еколошка кућа и истраживачке публикације о Петроварадинској тврђави.

Нови Сад, 28. август 2014. године