Читај ми

УСВОЈЕНА ГРАДОНАЧЕЛНИКОВА ПРЕПОРУКА РАДОСНОМ ДЕТИЊСТВУ

Након притужби појединих родитеља градоначелнику Новог Сада Игору Павличићу и члану Градског већа за образовање Немањи Старовићу на термин одржавања додатног програма у предшколској установи „Радосно детињство“, градоначелник је предложио Управном одбору ПУ „Радосно детињство“ да изађе у сусрет родитељима и уважи њихове предлоге.


Захтеви родитеља састојали су се у томе да се додатни програм за децу одржава у просторијама Установе „Радосно детињство“ у термину од 15.00 часова због њихових радних обавеза и немогућности слања деце на одређени програм за који постоји изузетно интересовање у термину после 16.30 часова.
Тим поводом одржан је састанак којем су присуствовали представници Града, ПУ „Радосно детињство“, Савета родитеља и просветни инспектор.


На састанку је донет закључак да се предложи Управном одбору ПУ „Радосно детињство“ да након анализираног стања, присутности деце, не реметећи организацију рада и водећи рачуна о безбедности деце у вртићима, после 15.00 часова изузетно омогући коришћење простора за организовање додатних програма а који је Управни одбор данас и усвојио.
Усвојена одлука почиње да важи од понедељка 14. новембра што ће омогућити најмлађим Новосађанима да и даље уживају у додатним васпитно-образовним садржајима у својим вртићима.


Нови Сад, 11. новембар 2011. године