Čitaj mi

USVOJENA GRADONAČELNIKOVA PREPORUKA RADOSNOM DETINJSTVU

Nakon pritužbi pojedinih roditelja gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću i članu Gradskog veća za obrazovanje Nemanji Staroviću na termin održavanja dodatnog programa u predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“, gradonačelnik je predložio Upravnom odboru PU „Radosno detinjstvo“ da izađe u susret roditeljima i uvaži njihove predloge.


Zahtevi roditelja sastojali su se u tome da se dodatni program za decu održava u prostorijama Ustanove „Radosno detinjstvo“ u terminu od 15.00 časova zbog njihovih radnih obaveza i nemogućnosti slanja dece na određeni program za koji postoji izuzetno interesovanje u terminu posle 16.30 časova.
 

Tim povodom održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Grada, PU „Radosno detinjstvo“, Saveta roditelja i prosvetni inspektor.
Na sastanku je donet zaključak da se predloži Upravnom odboru PU „Radosno detinjstvo“ da nakon analiziranog stanja, prisutnosti dece, ne remeteći organizaciju rada i vodeći računa o bezbednosti dece u vrtićima, posle 15.00 časova izuzetno omogući korišćenje prostora za organizovanje dodatnih programa a koji je Upravni odbor danas i usvojio.
Usvojena odluka počinje da važi od ponedeljka 14. novembra što će omogućiti najmlađim Novosađanima da i dalje uživaju u dodatnim vaspitno-obrazovnim sadržajima u svojim vrtićima.


Novi Sad, 11. novembar 2011. godine