Читај ми

УСПЕШНО ПОСЛОВАЊЕ ЈКП „ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“ У 2013. ГОДИНИ

Помоћник градоначелника Новог Сада мр Владимир Јелић присуствовао је конференцији за новинаре на којој су представљени резултати пословања ЈКП „Водовод и канализација“ у 2013. години. Том приликом помоћник градоначелника за комунални систем и енергетику истакао је да се пословни резултати могу најбоље сагледати кроз ниво остварења годишњег плана, а ЈКП "Водовод и канализација" је ове године искористило капиталне субвенције Града из буџета, на нивоу од чак 98,5 %, будући да је од планираних 350 милиона динара, ове године искоришћено 346 милиона.

- Протекла, 2013. година, била је за новосадски Водовод најуспешнија у протеклој деценији. Изграђено је и реконструисано више од 50 километара водоводне и канализационе мреже, што је дупло више у односу на прошлу годину, а са истим буџетом и скоро четири пута више него 2010. године. Такође, током ове године је постављено и више од 25 километара прикључака, што значи да је воду или канализацију добило око 2000 домаћинстава, односно више од 8000 наших суграђана – изјавио је мр Владимир Јелић и подсетио да се завршава посао на изградњи канализационе мреже у Каћу, где ће више од 1000 домаћинстава бити прикључено на систем ЈКП “Водовод и канализација”, као и да је почетком изградње канализационог колектора од Руменачке улице до Кванташа, направљен велики корак и у Новом Саду.

Директор ЈКП "Водовод и канализација" мр Драган Божић је нагласио да је у протеклих годину дана цифра на рачуну предузећа готово дуплирана што јасно говори о томе да је „Водовод и канализација“, и поред кризе данас једно од најстабилнијих јавних предузећа у Србији. Он је истакао и да су текуће субвенције Града за 2013. годину реализоване на нивоу од 99,14 %.

-Упркос кризи успели смо да набавимо 20 нових радних возила, два багера, 10 камиона, једно комбиновано возило за одгушивање канализације, као и један камион са хидрауличном дизалицом. Први пут после више година, набављено је и 17 хиљада нових водомера. Такође, у овој години отворен је савремени Кориснички сервис који је свакодневно на услузи грађанима Новог Сада. Овај објекат се налази на Спенсу, чиме ЈКП “Водовод и канализација” помаже другом градском јавном предузећу – изјавио је Драган Божић и додао -  За разлику од претходних година, када је извориште Штранд, које има могућност да снабдева готово трећину Новог Сада чистом пијаћом водом, било ван употребе, ове године је саниран највећи део канализационе мреже на Лиману, потпуно је реконструисан Лимански колектор канализације и започет је посао на опоравку изворишта Штранд.

Нови Сад, 30. децембар 2013. године