Čitaj mi

USPEŠNO POSLOVANJE JKP „VODOVOD I KANALIZACIJA“ U 2013. GODINI

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada mr Vladimir Jelić prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj su predstavlјeni rezultati poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ u 2013. godini. Tom prilikom pomoćnik gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku istakao je da se poslovni rezultati mogu najbolјe sagledati kroz nivo ostvarenja godišnjeg plana, a JKP "Vodovod i kanalizacija" je ove godine iskoristilo kapitalne subvencije Grada iz budžeta, na nivou od čak 98,5 %, budući da je od planiranih 350 miliona dinara, ove godine iskorišćeno 346 miliona.

- Protekla, 2013. godina, bila je za novosadski Vodovod najuspešnija u protekloj deceniji. Izgrađeno je i rekonstruisano više od 50 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu, a sa istim budžetom i skoro četiri puta više nego 2010. godine. Takođe, tokom ove godine je postavlјeno i više od 25 kilometara priklјučaka, što znači da je vodu ili kanalizaciju dobilo oko 2000 domaćinstava, odnosno više od 8000 naših sugrađana – izjavio je mr Vladimir Jelić i podsetio da se završava posao na izgradnji kanalizacione mreže u Kaću, gde će više od 1000 domaćinstava biti priklјučeno na sistem JKP “Vodovod i kanalizacija”, kao i da je početkom izgradnje kanalizacionog kolektora od Rumenačke ulice do Kvantaša, napravlјen veliki korak i u Novom Sadu.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" mr Dragan Božić je naglasio da je u proteklih godinu dana cifra na računu preduzeća gotovo duplirana što jasno govori o tome da je „Vodovod i kanalizacija“, i pored krize danas jedno od najstabilnijih javnih preduzeća u Srbiji. On je istakao i da su tekuće subvencije Grada za 2013. godinu realizovane na nivou od 99,14 %.

-Uprkos krizi uspeli smo da nabavimo 20 novih radnih vozila, dva bagera, 10 kamiona, jedno kombinovano vozilo za odgušivanje kanalizacije, kao i jedan kamion sa hidrauličnom dizalicom. Prvi put posle više godina, nabavlјeno je i 17 hilјada novih vodomera. Takođe, u ovoj godini otvoren je savremeni Korisnički servis koji je svakodnevno na usluzi građanima Novog Sada. Ovaj objekat se nalazi na Spensu, čime JKP “Vodovod i kanalizacija” pomaže drugom gradskom javnom preduzeću – izjavio je Dragan Božić i dodao -  Za razliku od prethodnih godina, kada je izvorište Štrand, koje ima mogućnost da snabdeva gotovo trećinu Novog Sada čistom pijaćom vodom, bilo van upotrebe, ove godine je saniran najveći deo kanalizacione mreže na Limanu, potpuno je rekonstruisan Limanski kolektor kanalizacije i započet je posao na oporavku izvorišta Štrand.

Novi Sad, 30. decembar 2013. godine