Читај ми

УРУЧЕНИ ПАКЕТИЋИ ДЕЦИ ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА

Компанија „НИС“ у сарадњи са  Удружењем „Деца су украс света“обрадовала је пакетићима децу из хранитељских породица. Тој деци, као и деци са сметњама у развоју у марту ове године. Удружење „Деца су украс света“ омогућиће и бесплатан боравак  на Златибору. Тим поводом у амфитеатру СПЦ „Војводина“ одржана је свечаност ком је присуствовала помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић.

-Иако су Новогодишњи и Божићни празници, као уобичајено време даривања је иза нас, увек је право време за организовање активности које имају за циљ помоћ и подршку онима, којима она много значи. Данас је уручено 43 пакетића деци из хранитељских породица,  који су донација друштвено одговорне Компаније „НИС“.  Догађај је организовало Удружење грађана „Деца су украс света” које је током прошле године реализовало неколико хуманитарних акција, намењених деци из хранитељских породица и деци са сметњама у развоју. Град Нови Сад ће и у наредном периоду подржавати овакве и сличне манифестације које имају за циљ промовисање правих вредности у заједници- рекла је Љиљана Коковић.

Она се такође захвалила организаторима, донаторима, и свима који су учестововали у реализацији овог програма и омогућили дружење малишана из хранитељских породица и хранитеља.

Председница Удружења грађана „Деца су украс света“ Ивана Зиројевић је нагласила да је ова акција покренута с циљем да се истакне значај и улога хранитељских породица, као и неопходност подизања друштвене свести када је реч о хранитељству.

-Ова акција  је одличан пример сарадње цивилног сектора, друштвено-одговорних компанија, јавних предузећа и невладиних организација. Захваљујући подршци Града Новог Сада и Компаније „НИС“ организовали смо догађај, у којем су учествовали и ученици ОШ „Светозар Марковић Тоза“ који су наступом свог хора улепшали и увеличали ову манифестацију- рекла је Ивана Зиројевић.

Нови Сад, 25. јануар 2019. године