Čitaj mi

URUČENI PAKETIĆI DECI IZ HRANITELЈSKIH PORODICA

Kompanija „NIS“ u saradnji sa  Udruženjem „Deca su ukras sveta“obradovala je paketićima decu iz hranitelјskih porodica. Toj deci, kao i deci sa smetnjama u razvoju u martu ove godine. Udruženje „Deca su ukras sveta“ omogućiće i besplatan boravak  na Zlatiboru. Tim povodom u amfiteatru SPC „Vojvodina“ održana je svečanost kom je prisustvovala pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković.

-Iako su Novogodišnji i Božićni praznici, kao uobičajeno vreme darivanja je iza nas, uvek je pravo vreme za organizovanje aktivnosti koje imaju za cilј pomoć i podršku onima, kojima ona mnogo znači. Danas je uručeno 43 paketića deci iz hranitelјskih porodica,  koji su donacija društveno odgovorne Kompanije „NIS“.  Događaj je organizovalo Udruženje građana „Deca su ukras sveta” koje je tokom prošle godine realizovalo nekoliko humanitarnih akcija, namenjenih deci iz hranitelјskih porodica i deci sa smetnjama u razvoju. Grad Novi Sad će i u narednom periodu podržavati ovakve i slične manifestacije koje imaju za cilј promovisanje pravih vrednosti u zajednici- rekla je Ljilјana Koković.

Ona se takođe zahvalila organizatorima, donatorima, i svima koji su učestovovali u realizaciji ovog programa i omogućili druženje mališana iz hranitelјskih porodica i hranitelјa.

Predsednica Udruženja građana „Deca su ukras sveta“ Ivana Zirojević je naglasila da je ova akcija pokrenuta s cilјem da se istakne značaj i uloga hranitelјskih porodica, kao i neophodnost podizanja društvene svesti kada je reč o hranitelјstvu.

-Ova akcija  je odličan primer saradnje civilnog sektora, društveno-odgovornih kompanija, javnih preduzeća i nevladinih organizacija. Zahvalјujući podršci Grada Novog Sada i Kompanije „NIS“ organizovali smo događaj, u kojem su učestvovali i učenici OŠ „Svetozar Marković Toza“ koji su nastupom svog hora ulepšali i uveličali ovu manifestaciju- rekla je Ivana Zirojević.

Novi Sad, 25. januar 2019. godine