Читај ми

УРУЧЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ НОВОСАДСКИМ УЧЕНИЦИМА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, заједно је са председницом Скупштине Града Новог Сада Јеленом Маринковић Радомировић, у Свечаној сали Градске куће уручио Видовданске награде ученицима новосадских основних и средњих школа који су освојене на републичким и међународним такмичењима прошле школске године. Они су им уручили похвалнице које се додељују сваке године поводом Видовдана, док се награда састоји и од новчаног износа који зависи од освојеног места.

- И овог Видовдана, једног од најважнијих датума у нашој историји, традиционално додељујемо Видовданске награде нашим талентованим и успешним основцима и средњошколцима. Ја сам сигуран да су то млади људи који ће својим знањем и вештинама, доприносити даљем развоју и напретку и нашег града, и наше државе. Зато смо ту да их подржимо, дамо им ветар у леђа да рашире своја крила и да наставе да иду стазама успеха. Ми смо још 2015. године установили Видовданску награду да мотивишемо и наградимо ученике основних и средњих школа за врхунске резултате, а Град је у овој школској години, за те наградe, обезбедио више од 17 милиона динара - рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Поред градоначелника, у име свих награђених новосадских школа, присутнима се обратио  директор Основне школе „Светозар Марковић Тоза“ и председник Актива основних школа на територији Града Новог Сада Петар Наранчић.

-Веома дуго сам директор и могу рећи да никада као до сада, у протеклих десетак година, Град Нови Сад није толико бринуо о ученицима основних и средњих школа.  Град Нови Сад показује да је ту за свако дете и да посебно награђује оне који су изабрали рад уместо нерада - истакао је директор Наранчић.

У свечаном програму, наступио је и хор ОШ „Ђура Даничић“, а  у име награђених ученика се обратила ученица Катарина Вајагић која је ђак генерације Медицинске школе „7. април“ и која је, поред Вукове дипломе, добитница и дипломе за изузетан успех из српског језика.

- Хвала Граду Новом Саду на константној подршци коју пружа свим ђацима. Ово прелепо признање је само подстицај свима нама за корак даље и за неке нове победе- рекла је Катарина.

У овој школској години, додељено је 1250 Видовданских награда, и то за  укупно 976 ученика, од чега 567 награда за 475 ученика основних школа и 683 награде за 501 ученика средњих школа. Град Нови Сад је за поменуте наградe за школску 2023/2024 годину, обезбедио средства у износу од 17.326.000 динара. Поред ових награда, на основу Закључка Градоначелника Новог Сада додељено је и осам Видовданских награда ученицима за изузетне резултате на научним олимпијадама и светским и европским такмичењима и првенствима у области спорта и уметности за децу школског узраста.

Нови Сад, 28. јун 2024. године