Читај ми

УРУЧЕНЕ ЛОПТЕ ЗА ДЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Град Нови Сад придружио се акцији хуманитарне организације „Српска солидарност“ која реализује бројне хуманитарне акције на простору Косова и Метохије. Та организација је у протекле две године уз помоћ људи добре воље сакупила 886 нових лопти које су подељене школама и клубовима којима је тај реквизит недостајао. 

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући председника „Српске солидарности“ Бранка Антића и уручио му лопте за рукомет, фудбал, одбојку и кошарку намењене деци која живе у енклавама на Косову и Метохији. 

- Придружили смо се реализацији ове хуманитарне акције у жељи да измамимо осмех  на лица деци са Косова и Метохије која имају другачије услове за одрастање. Школе су место где се деца осећају сигурно, а ова донација је један од начина да деца добију и боље услове за бављење спортом. Нови Сад је увек био уз наше сународнике и наставићемо да помажемо колико је то у нашој моћи. У наш град већ годинама долазе деца са Косова и Метохије и стварају нераскидива пријатељства са својим вршњацима – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Бранко Антић се захвалио на донацији коју је обезбедио Град Нови Сад.

- Сви смо свесни да деца на Косову и Метохији одрастају у тешким условима и наша организација годинама уназад успешно спроводи разне хуманитарне акције. Обилазећи школе на том подручју приметили смо да оскудевају у спортским реквизитима. Разговарали смо са наставницима физичког васпитања основних и средњих школа, као и са тренерима клубова, и дошли до сазнања да у већини школа, клубова и то углавном у енклавама фале лопте. То је  једна ствар која је нама тако свакодневна и нормална, а њима нажалост, сада недоступна – рекао је Антић и позвао све људе добре воље да се придруже тој хуманитарној акцији.

 

Нови Сад, 28. март 2022. године