Čitaj mi

URUČENE LOPTE ZA DECU SA KOSOVA I METOHIJE

Grad Novi Sad pridružio se akciji humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ koja realizuje brojne humanitarne akcije na prostoru Kosova i Metohije. Ta organizacija je u protekle dve godine uz pomoć ljudi dobre volje sakupila 886 novih lopti koje su podeljene školama i klubovima kojima je taj rekvizit nedostajao. 

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući predsednika „Srpske solidarnosti“ Branka Antića i uručio mu lopte za rukomet, fudbal, odbojku i košarku namenjene deci koja žive u enklavama na Kosovu i Metohiji. 

- Pridružili smo se realizaciji ove humanitarne akcije u želji da izmamimo osmeh  na lica deci sa Kosova i Metohije koja imaju drugačije uslove za odrastanje. Škole su mesto gde se deca osećaju sigurno, a ova donacija je jedan od načina da deca dobiju i bolje uslove za bavljenje sportom. Novi Sad je uvek bio uz naše sunarodnike i nastavićemo da pomažemo koliko je to u našoj moći. U naš grad već godinama dolaze deca sa Kosova i Metohije i stvaraju neraskidiva prijateljstva sa svojim vršnjacima – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Branko Antić se zahvalio na donaciji koju je obezbedio Grad Novi Sad.

- Svi smo svesni da deca na Kosovu i Metohiji odrastaju u teškim uslovima i naša organizacija godinama unazad uspešno sprovodi razne humanitarne akcije. Obilazeći škole na tom području primetili smo da oskudevaju u sportskim rekvizitima. Razgovarali smo sa nastavnicima fizičkog vaspitanja osnovnih i srednjih škola, kao i sa trenerima klubova, i došli do saznanja da u većini škola, klubova i to uglavnom u enklavama fale lopte. To je  jedna stvar koja je nama tako svakodnevna i normalna, a njima nažalost, sada nedostupna – rekao je Antić i pozvao sve ljude dobre volje da se pridruže toj humanitarnoj akciji.

 

Novi Sad, 28. mart 2022. godine