Читај ми

УРУЧЕНА ПОМОЋ ДЕЦИ ИЗ ДОМА У ВЕТЕРНИКУ И ИЗ ВЕЛИКОГ РИТА

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић посетили су Дом за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику и том приликом, заједно са представницима Месне заједнице „Раднички“ штићеницима тог Дома уручили гардеробу коју су сакупили грађани Детелинаре, као и здравствено-едукативни материјал Градске управе за здравство.

- Веома нам је драго што су се грађани Детелинаре организовали и у оквиру хуманитарне акције, помогли онима којима је то најпотребније. Град ће овакве иницијативе увек подржати, а надам се да ће овај пример следити и друге месне заједнице. Веома је важно да помоћ стиже у континуитету, како од стране надлежних институција, тако и од стране друштвено-одговорних појединаца -  изјавио је проф. др Золтан Хорват и штићеницима Дома пожелео срећне ускршње празнике.

Председница савета Месне заједнице „Раднички“ Милица Родић објаснила је да ово није први пут да грађани Детелинаре учествују у хуманитарним акцијама. Акција прикупљања половне мушке, женске и дечије гардеробе и обуће трајала је три и по месеца, а сакупљене ствари подељене су штићеницима Свратишта за децу улице и Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику.

Поводом предстојећих празника и Светског дана Рома, члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић, заједно са представницама Кола српских сестара обишли су и децу из насеља Велики рит.

-Град Нови Сад брине о становницима Великог рита. Спровођењем мера из Акционог плана решили смо неке од акутних, пре свега комуналних проблема са којима су се становници овог насеља суочавали - изјавио је Александар Петровић и додао - Данас смо дошли да им честитамо ускршње празнике и да деци поделимо играчке, обућу и одећу које су донеле чланице удружења Коло српских сестара. Надамо се да ће им ови поклони улепшати предстојеће празничне дане.

Нови Сад, 17. април 2014. године