Čitaj mi

URUČENA POMOĆ DECI IZ DOMA U VETERNIKU I IZ VELIKOG RITA

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetili su Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku i tom prilikom, zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice „Radnički“ štićenicima tog Doma uručili garderobu koju su sakupili građani Detelinare, kao i zdravstveno-edukativni materijal Gradske uprave za zdravstvo.

- Veoma nam je drago što su se građani Detelinare organizovali i u okviru humanitarne akcije, pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Grad će ovakve inicijative uvek podržati, a nadam se da će ovaj primer slediti i druge mesne zajednice. Veoma je važno da pomoć stiže u kontinuitetu, kako od strane nadležnih institucija, tako i od strane društveno-odgovornih pojedinaca -  izjavio je prof. dr Zoltan Horvat i štićenicima Doma poželeo srećne uskršnje praznike.

Predsednica saveta Mesne zajednice „Radnički“ Milica Rodić objasnila je da ovo nije prvi put da građani Detelinare učestvuju u humanitarnim akcijama. Akcija prikuplјanja polovne muške, ženske i dečije garderobe i obuće trajala je tri i po meseca, a sakuplјene stvari podelјene su štićenicima Svratišta za decu ulice i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Povodom predstojećih praznika i Svetskog dana Roma, član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, zajedno sa predstavnicama Kola srpskih sestara obišli su i decu iz naselјa Veliki rit.

-Grad Novi Sad brine o stanovnicima Velikog rita. Sprovođenjem mera iz Akcionog plana rešili smo neke od akutnih, pre svega komunalnih problema sa kojima su se stanovnici ovog naselјa suočavali - izjavio je Aleksandar Petrović i dodao - Danas smo došli da im čestitamo uskršnje praznike i da deci podelimo igračke, obuću i odeću koje su donele članice udruženja Kolo srpskih sestara. Nadamo se da će im ovi pokloni ulepšati predstojeće praznične dane.

Novi Sad, 17. april 2014. godine