Читај ми

УПРИЛИЧЕНА ТРЕЋА ПРЕЗЕНТАЦИЈА БЕСПЛАТНОГ ШКОЛСКОГ СПОРТА

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је презентацији џудо борилачке вештине, као и корективне гимнастике за децу нижих разреда у Основној школи ,,Јован Дучић" у Петроварадину. Повод је био успешна реализација бесплатних џудо тренинга за децу основношколског узраста, која траје већ три године, у организацији џудо и самбо клуба ,,Бoрац", а обележено је и годину дана од увођења корективне гимнастике за децу нижих разреда. У питању је још једна активност у низу која се спроводи као наставак акције коју је иницирао Град Нови Сад, а која има за циљ да се основци у Новом Саду бесплатно баве спортом.

- Сви заједно смо протеклих година, односно три године, колико траје реализација програма „џудо као бесплатни школски спорт“ и годину дана од кад је уведена "корективна гимнастика", урадили много за децу Петроварадина. Заслужни за реализацију овог програма су свакако чланови управе школе „Јован Дучић“, Џудо и самбо клубa „Борац“, као и МЗ „Петроварадин“. Како смо и најавили прошле године, услови за реализацију тренинга џудо и самбо клуб „Борац“  су знатно побољшани чиме смо показали да са једне стране Град поклања велику пажњу најмлађима, а са друге стране стимулише спортске клубове да се укључе у овакав вид програма - бесплатан школски спорт. Посебно ми је задовољство да нагласим и постигнуте резултате малих џудиста и то након само годину или две бављења овим спортом. Они су освојили неколико медаља на такмичењима, и то не само у оквиру школског првенства Србије, већ и званичних регионалних и државних првенстава Србије како у џудоу, тако и у самбо спорту – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Након званичног дела отварања манифестације, уследила је презентација џудо спорта у извођењу такмичара џудо и самбо клубa „Борац“ и кратак приказ кореографија корективне гимнастике најмлађих школараца. Директорка ОШ „Јован Дучић“ Ружица Павловић истакла је да је та школа међу првима у граду која је реализовала секције бесплатног спорта за све ученике и то из мини рукомета, одбојке, шаха, ритмичке секције и бесплатне секције борилачких вештина- џудо спорта. Она је нагласила да је циљ да се деци омогући да се баве бесплатним спортом, како би се склонили од негативних утицаја улице и претераног коришћења компјутера, а све то без оптерећивања буџета родитеља.

Нови Сад, 28. септембар 2017. године