Čitaj mi

UPRILIČENA TREĆA PREZENTACIJA BESPLATNOG ŠKOLSKOG SPORTA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je prezentaciji džudo borilačke veštine, kao i korektivne gimnastike za decu nižih razreda u Osnovnoj školi ,,Jovan Dučić" u Petrovaradinu. Povod je bio uspešna realizacija besplatnih džudo treninga za decu osnovnoškolskog uzrasta, koja traje već tri godine, u organizaciji džudo i sambo kluba ,,Borac", a obeleženo je i godinu dana od uvođenja korektivne gimnastike za decu nižih razreda. U pitanju je još jedna aktivnost u nizu koja se sprovodi kao nastavak akcije koju je inicirao Grad Novi Sad, a koja ima za cilј da se osnovci u Novom Sadu besplatno bave sportom.

- Svi zajedno smo proteklih godina, odnosno tri godine, koliko traje realizacija programa „džudo kao besplatni školski sport“ i godinu dana od kad je uvedena "korektivna gimnastika", uradili mnogo za decu Petrovaradina. Zaslužni za realizaciju ovog programa su svakako članovi uprave škole „Jovan Dučić“, Džudo i sambo kluba „Borac“, kao i MZ „Petrovaradin“. Kako smo i najavili prošle godine, uslovi za realizaciju treninga džudo i sambo klub „Borac“  su znatno pobolјšani čime smo pokazali da sa jedne strane Grad poklanja veliku pažnju najmlađima, a sa druge strane stimuliše sportske klubove da se uklјuče u ovakav vid programa - besplatan školski sport. Posebno mi je zadovolјstvo da naglasim i postignute rezultate malih džudista i to nakon samo godinu ili dve bavlјenja ovim sportom. Oni su osvojili nekoliko medalјa na takmičenjima, i to ne samo u okviru školskog prvenstva Srbije, već i zvaničnih regionalnih i državnih prvenstava Srbije kako u džudou, tako i u sambo sportu – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Nakon zvaničnog dela otvaranja manifestacije, usledila je prezentacija džudo sporta u izvođenju takmičara džudo i sambo kluba „Borac“ i kratak prikaz koreografija korektivne gimnastike najmlađih školaraca. Direktorka OŠ „Jovan Dučić“ Ružica Pavlović istakla je da je ta škola među prvima u gradu koja je realizovala sekcije besplatnog sporta za sve učenike i to iz mini rukometa, odbojke, šaha, ritmičke sekcije i besplatne sekcije borilačkih veština- džudo sporta. Ona je naglasila da je cilј da se deci omogući da se bave besplatnim sportom, kako bi se sklonili od negativnih uticaja ulice i preteranog korišćenja kompjutera, a sve to bez opterećivanja budžeta roditelјa.

Novi Sad, 28. septembar 2017. godine