Читај ми

УПРИЛИЧЕН СУСРЕТ "ДЕЦА ДЕЦИ"

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић присуствовао је сусрету "Деца деци" ученика ОШ "Милош Црњански" из Новог Сада, деце из "Дечјег села" из Сремске Каменице и деце оштећеног слуха - ученика ОШ "Јован Поповић" из Новог Сада.

- Пројекат "Деца деци" представља пример акције која за циљ има намеру да укаже на то да разлике које постоје међу људима нису проблем, већ да их треба посматрати као нешто што нас спаја и на тај начин разбијати предрасуде. Како је на пољу образовања донет закон који подстиче инклузију рањивих друштвених група, ми као друштво морамо да обезбедимо услове да се он спроводи и да га кроз такве и сличне акције подржавамо, свесни чињенице да је то приоритет. - истакао је Милан Ђукић.

Упознавање деце се одвијало кроз едукативно-креативне радионице у којима су учили основе гестовног говора, а кроз дружење се истицао мото "Живети са, а не један поред другог". Ови сусрети, који треба да допринесу бољем укључивању деце са сметњама у развоју у непосредно окружење, подстичу социјалне вештине и негују позитиван однос према различитости, биће одржавани до маја 2010. године.

Нови Сад, 25. март 2010. године