Čitaj mi

UPRILIČEN SUSRET "DECA DECI"

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić prisustvovao je susretu "Deca deci" učenika OŠ "Miloš Crnjanski" iz Novog Sada, dece iz "Dečjeg sela" iz Sremske Kamenice i dece oštećenog sluha - učenika OŠ "Jovan Popović" iz Novog Sada.

- Projekat "Deca deci" predstavlja primer akcije koja za cilj ima nameru da ukaže na to da razlike koje postoje među ljudima nisu problem, već da ih treba posmatrati kao nešto što nas spaja i na taj način razbijati predrasude. Kako je na polju obrazovanja donet zakon koji podstiče inkluziju ranjivih društvenih grupa, mi kao društvo moramo da obezbedimo uslove da se on sprovodi i da ga kroz takve i slične akcije podržavamo, svesni činjenice da je to prioritet. - istakao je Milan Đukić.

Upoznavanje dece se odvijalo kroz edukativno-kreativne radionice u kojima su učili osnove gestovnog govora, a kroz druženje se isticao moto "Živeti sa, a ne jedan pored drugog". Ovi susreti, koji treba da doprinesu boljem uključivanju dece sa smetnjama u razvoju u neposredno okruženje, podstiču socijalne veštine i neguju pozitivan odnos prema različitosti, biće održavani do maja 2010. godine.

Novi Sad, 25. mart 2010. godine