Читај ми

УПРАВНИ ОДБОР TRIBUTE ПРОЈЕКТА У НОВОМ САДУ

Пројектни партнери TRIBUTE пројекта састаће се 28. и 29. јула у Новом Саду на следећем Управном одбору, који ће бити организован упоредо са првим састанком TRIBUTE Транснационалне мреже заинтересованих страна, такође у Новом Саду. Том приликом, представници nuMIDAS пројекта су позвани да размене знања и искуства о алатима за планирање градова и заједнички разговарају о потенцијалној сарадњи. Током првог састанка Транснационалне мреже заинтересованих страна из градова укључених у пројекат, размениће се најбоље праксе, ставови и искуства о плановима и акцијама урбане мобилности са циљем покретања дискусије која ће довести до дефинисања Транснационалне стратегије TRIBUTE-а.

Пројекат TRIBUTE је током јуна представљен у Љубљани на међународној конференцији VELOCITY 2022, на којој се састало преко 50 излагача из Европе, како би разменили знање и научили нешто о најновијим бициклистичким иновацијама, те како би се повезали и подстакли нова партнерства. Овај догађај је пружио прилику креаторима политике, академској заједници, индустрији и потрошачима да признају кључну улогу коју бицикл игра у изградњи градова као погоднијих места за живот. Овај повод је био и прва прилика да конзорцијум представи пројекат и његове резултате у контексту ЕУ на високом нивоу, као и да се представници партнера лично састану. TRIBUTE је нашао своје место на конференцији представљајући пилот акције са тематским фокусом на Зелене бициклистичке руте. Представници Politecnico Milano, Љубљане и Марибора поделили су визију и приступ пројекта и дали увид у пилот акције три града, а то су Љубљана, Марибор и Загреб.

Град Нови Сад, у партнерству са седам градова и општина из Јадранско-јонског региона (Миланом, Љубљаном, Марибором, Загребом, Патрасом, Сарајевом и Подгорицом), у оквиру програма Interreg ADRION, учествује у међународном пројекту TRIBUTE - Интегрисане и иновативне акције за одрживу надоградњу урбане мобилности, чији је основни циљ унапређење градског превоза развојем ефикаснијих транспортних услуга и решења за одрживу мобилност прилагођену потребама људи.

Ово саопштење за јавност је направљено уз финансијску помоћ Европске уније. Садржај саопштења за јавност је искључива одговорност TRIBUTE Партнерства и ни под којим околностима се не може сматрати да одражава став Европске уније и/или  Програмских тела ADRION-а .

Нови Сад, 29. јун 2022. године