Читај ми

УЛАГАЊА У РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПУТНЕ МРЕЖЕ И ИЗГРАДЊУ СПОРТСКИХ САДРЖАЈА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је недавно реконструисану Улицу Бранка Бајића и завршне радове у оближњим улицама тог дела града.У Улици Слободана Бајића извршена је реконструкција саобраћајних површина, односно коловоза у дужини од 450м и пешачких стаза површине 2000 метара квадратних. Такође реконструисан је коловоз у Мародићевој улици, од Трга 1. маја до Улице Слободана Бајића, у дужини од 150м и пешачке стазе површине 820 метара квадратних, затим у улици Захарија Орфелина у дужини од 60м и у Милешевској улици у дужини од 96м, а такође су сређене пешачке стазе у тој улици површине 147 метара квадратних.

- У наредна три до четири дана радови на овим локацијама, вредни око 33 милиона динара, биће комплетно завршени и онда предстоји озелењавање. Такође радимо Косовску улицу, Новосадски пут, Масарикову, Пашићеву, затим Улицу Бранка Бајића и реч је о великим инвестицијама на нивоу 100 милиона динара. Приводе се крају и радови на изградњи кружне раскрснице у Ветернику, Сомборског булевара и тиме завршавамо велики посао у Новом Саду, а након тога предстоји нам реализација четврте фазе изградње Булевара Европе – нагласио је градоначелник Павличић и додао да ће озелењавање улица у граду бити реализовано по моделу подземних жардињера, како корење дрвећа не би уништавало околне површине.

Градоначелник Павличић такође је обишао и радове на изградњи спортских садржаја на Сунчаном кеју.У оквиру те инвестиције почела је изградња два тениска терена димензија 34x17м, површине око 1200 м2. Подлога терена биће од песка и туцаника, са два слоја асфалта, а биће уграђена и „СУПЕР СОФТ ПРОТУРФ“ тениска подлога која одговара стандардима ИТС-а и поседује све светски признате сертификате квалитета. На Кеју ће бити изграђен и кошаркашки терен димензија 15,5x30м, површине око 500 м2 са посебном „ЦОНФОРТ СПОРТ“ подлогом, као и терен за мали фудбал димензија 38x18м на површини од око 800 м2.

- У наредних месец дана завршићемо радове на кеју. Ђачко игралиште ћемо сада комплетно уредити, све ограде ће бити промењене, терени ће се ревитализовати и физички ћемо онемогућити улазак колима у Ђачко игралиште. Сви терени које сада радимо биће осветљени и ограђени. На делу кеја код Водовода планирамо да поставимо фонтану. Нови тениски терени биће попут оних на УС Опен-у, са најмодернијом подлогом, и биће на располагању свим грађанима. Правићемо и санкалиште близу улаза у Штранд, и поставићемо специјалну вештачку траву, како би санкалиште могло да се користи током целе године. Испод моста Слободе ћемо направити мини пунионицу за бицикле, где ће моћи да се напумпају гуме и да се опере бицикл – рекао је Игор Павличић и додао да Град разматра могућност за постављање голф терена и стене за слободно пењање на кеју.

У оквиру радова на Ђачком игралишту изграђена је трибина код терена за рукомет, затим нове пешачке стазе око спортских терена, а постављена је и нова ограда око Ђачког игралишта. Ускоро ће бити постављене нове мреже на головима рукометног игралишта, а при крају је изградња и новог тоалета. На Ђачком игралишту следиће и реконструкција једног од постојећа три кошаркашка терена.

Нови Сад, 15. септембар 2011. године