Čitaj mi

ULAGANjA U REKONSTRUKCIJU PUTNE MREŽE I IZGRADNjU SPORTSKIH SADRŽAJA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je nedavno rekonstruisanu Ulicu Branka Bajića i završne radove u obližnjim ulicama tog dela grada.U Ulici Slobodana Bajića izvršena je rekonstrukcija saobraćajnih površina, odnosno kolovoza u dužini od 450m i pešačkih staza površine 2000 metara kvadratnih. Takođe rekonstruisan je kolovoz u Marodićevoj ulici, od Trga 1. maja do Ulice Slobodana Bajića, u dužini od 150m i pešačke staze površine 820 metara kvadratnih, zatim u ulici Zaharija Orfelina u dužini od 60m i u Mileševskoj ulici u dužini od 96m, a takođe su sređene pešačke staze u toj ulici površine 147 metara kvadratnih.

- U naredna tri do četiri dana radovi na ovim lokacijama, vredni oko 33 miliona dinara, biće kompletno završeni i onda predstoji ozelenjavanje. Takođe radimo Kosovsku ulicu, Novosadski put, Masarikovu, Pašićevu, zatim Ulicu Branka Bajića i reč je o velikim investicijama na nivou 100 miliona dinara. Privode se kraju i radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Veterniku, Somborskog bulevara i time završavamo veliki posao u Novom Sadu, a nakon toga predstoji nam realizacija četvrte faze izgradnje Bulevara Evrope – naglasio je gradonačelnik Pavličić i dodao da će ozelenjavanje ulica u gradu biti realizovano po modelu podzemnih žardinjera, kako korenje drveća ne bi uništavalo okolne površine.

Gradonačelnik Pavličić takođe je obišao i radove na izgradnji sportskih sadržaja na Sunčanom keju.U okviru te investicije počela je izgradnja dva teniska terena dimenzija 34x17m, površine oko 1200 m2. Podloga terena biće od peska i tucanika, sa dva sloja asfalta, a biće ugrađena i „SUPER SOFT PROTURF“ teniska podloga koja odgovara standardima ITS-a i poseduje sve svetski priznate sertifikate kvaliteta. Na Keju će biti izgrađen i košarkaški teren dimenzija 15,5x30m, površine oko 500 m2 sa posebnom „CONFORT SPORT“ podlogom, kao i teren za mali fudbal dimenzija 38x18m na površini od oko 800 m2.

- U narednih mesec dana završićemo radove na keju. Đačko igralište ćemo sada kompletno urediti, sve ograde će biti promenjene, tereni će se revitalizovati i fizički ćemo onemogućiti ulazak kolima u Đačko igralište. Svi tereni koje sada radimo biće osvetljeni i ograđeni. Na delu keja kod Vodovoda planiramo da postavimo fontanu. Novi teniski tereni biće poput onih na US Open-u, sa najmodernijom podlogom, i biće na raspolaganju svim građanima. Pravićemo i sankalište blizu ulaza u Štrand, i postavićemo specijalnu veštačku travu, kako bi sankalište moglo da se koristi tokom cele godine. Ispod mosta Slobode ćemo napraviti mini punionicu za bicikle, gde će moći da se napumpaju gume i da se opere bicikl – rekao je Igor Pavličić i dodao da Grad razmatra mogućnost za postavljanje golf terena i stene za slobodno penjanje na keju.

U okviru radova na Đačkom igralištu izgrađena je tribina kod terena za rukomet, zatim nove pešačke staze oko sportskih terena, a postavljena je i nova ograda oko Đačkog igrališta. Uskoro će biti postavljene nove mreže na golovima rukometnog igrališta, a pri kraju je izgradnja i novog toaleta. Na Đačkom igralištu slediće i rekonstrukcija jednog od postojeća tri košarkaška terena.

Novi Sad, 15. septembar 2011. godine