Читај ми

УКЛАЊАЊЕ ДЕПОНИЈА У ВЕЛИКОМ РИТУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић обишли су насеље Велики рит, где су заједно са радницима ЈКП "Чистоћа" учествовали у акцији уклањања дивљих депонија у овом насељу.

- Ово је још једна од мера, из Акционог плана за побољшање услова живота становника тог насеља који спроводи Град Нови Сад. Будући да су прошле недеље уређени прилазни путеви, стекли су се услови за проходност камиона ЈКП "Чистоћа" и данас решавамо један од највећих проблема становника Великог рита - изјавио је Александар Петровић и додао да очекује да ће мештани наставити да одржавају ред, како би услови живота у том насељу били подношљивији.

У наставку реализације Акционог плана предвиђено је прекривање стамбених објеката, који немају застакљене прозоре фолијама, прибављање топле обуће и одеће као и решавање проблема уличне расвете, огрева и зимнице. Поред тога, у Месној заједници "Видовданско насеље" једном недељно организује се едукација становништва о трудноћи, хигијени и сексуалном васпитању, као и базични прегледи где заинтересовани могу да се посаветују са лекарима и провере своје здравствено стање.

Нови Сад, 28. новембар 2013. године