Čitaj mi

UKLANJANJE DEPONIJA U VELIKOM RITU

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović obišli su naselje Veliki rit, gde su zajedno sa radnicima JKP "Čistoća" učestvovali u akciji uklanjanja divljih deponija u ovom naselju.

- Ovo je još jedna od mera, iz Akcionog plana za poboljšanje uslova života stanovnika tog naselja koji sprovodi Grad Novi Sad. Budući da su prošle nedelje uređeni prilazni putevi, stekli su se uslovi za prohodnost kamiona JKP "Čistoća" i danas rešavamo jedan od najvećih problema stanovnika Velikog rita - izjavio je Aleksandar Petrović i dodao da očekuje da će meštani nastaviti da održavaju red, kako bi uslovi života u tom naselju bili podnošljiviji.

U nastavku realizacije Akcionog plana predviđeno je prekrivanje stambenih objekata, koji nemaju zastakljene prozore folijama, pribavljanje tople obuće i odeće kao i rešavanje problema ulične rasvete, ogreva i zimnice. Pored toga, u Mesnoj zajednici "Vidovdansko naselje" jednom nedeljno organizuje se edukacija stanovništva o trudnoći, higijeni i seksualnom vaspitanju, kao i bazični pregledi gde zainteresovani mogu da se posavetuju sa lekarima i provere svoje zdravstveno stanje.

Novi Sad, 28. novembar 2013. godine