Читај ми

УДРУЖЕЊЕ КРАЈИШНИКА ОБЕЛЕЖИЛО ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је обележавању Дана Републике Српске, а домаћин и организатор тог догађаја је Удружење Крајишника Србије. Удружење има 18 формираних општинских Одбора, међу којима је и Одбор у Новом Саду, као и 20 иницијалних општинских Одбора са око 5000 чланова.

- Дан и слава Републике Српске обележавају се данас и у Новом Саду и ми смо поносни на ту чињеницу, као и на то да су многи људи пореклом из крајева западно од Дрине свој нови дом пронашли управо у нашем граду, и тако га учинили богатијим и културно разноврснијим. Данас Србија и Република Српска негују братске односе, и они су на највишем нивоу од времена конституисања Српске, чему је свој битан допринос дао и Град Нови Сад, непрекидно радећи на јачању стратешких и конкретних веза и сарадње са институцијама Републике Српске, али и подржавајући бројна завичајна удружења која раде и стварају на овим просторима - истакао је Вања Вученовић.

Прослави Дана Републике Српске у Новом Саду такође је присуствовало преко 40 представника завичајних удружења и клубова.

Нови Сад, 9. јануар 2016. године