Čitaj mi

UDRUŽENJE KRAJIŠNIKA OBELEŽILO DAN REPUBLIKE SRPSKE

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je obeležavanju Dana Republike Srpske, a domaćin i organizator tog događaja je Udruženje Krajišnika Srbije. Udruženje ima 18 formiranih opštinskih Odbora, među kojima je i Odbor u Novom Sadu, kao i 20 inicijalnih opštinskih Odbora sa oko 5000 članova.

- Dan i slava Republike Srpske obeležavaju se danas i u Novom Sadu i mi smo ponosni na tu činjenicu, kao i na to da su mnogi ljudi poreklom iz krajeva zapadno od Drine svoj novi dom pronašli upravo u našem gradu, i tako ga učinili bogatijim i kulturno raznovrsnijim. Danas Srbija i Republika Srpska neguju bratske odnose, i oni su na najvišem nivou od vremena konstituisanja Srpske, čemu je svoj bitan doprinos dao i Grad Novi Sad, neprekidno radeći na jačanju strateških i konkretnih veza i saradnje sa institucijama Republike Srpske, ali i podržavajući brojna zavičajna udruženja koja rade i stvaraju na ovim prostorima - istakao je Vanja Vučenović.

Proslavi Dana Republike Srpske u Novom Sadu takođe je prisustvovalo preko 40 predstavnika zavičajnih udruženja i klubova.

Novi Sad, 9. januar 2016. godine