Читај ми

УЧЕСНИЦИ ПРОЈЕКТА "ГИТАРЕ И КЊИГЕ" ОДРЖАЛИ ЈАВНИ ЧАС

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је јавном часу у оквиру пројекта "Гитаре и књиге". Пројекат је реализован у сарадњи Градске библиотеке у Новом Саду и Удружења "Музички и едукативни центар Carpe diem" у оквиру Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сад.

- Град Нови Сад подржава пројекте који подразумевају децентрализацију културних дешавања, јер млади у приградским насељима немају пуно садржаја којима би испунили слободно време. Веома ми је драго што је ова група младих људи на савремен начин прихватила гитаре и књиге, вредности које су некада владале - изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар.

Овогодишњи циљ у области образовања младих Локалног акционог плана био је да се неформално образовање креира и представи младима на пријемчив и атрактиван начин. Од септембра месеца 30 младих Футожана, узраста од 15 до 30 година похађало је часове модерне гитаре, теорије музике и солфеђа, као и радионице из омладинског организовања, књижевности и историје музике. 

Удружење ''Музички и едукативни центар Carpe diem" већ две године активно учествује у Локалном акционом плану за младе. Средствима прошлогодишњег пројекта купљено је 10 гитара и 5 сталака, а ове године је купљено и 10 квалитетних футрола за гитаре уз донацију београдске фирме ''Марвинг'', па ће у будуће сличне активности моћи да се реализују и у другим огранцима Градске библиотеке.

Нови Сад, 28. децембар 2012. године