Čitaj mi

UČESNICI PROJEKTA "GITARE I KNjIGE" ODRŽALI JAVNI ČAS

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je javnom času u okviru projekta "Gitare i knjige". Projekat je realizovan u saradnji Gradske biblioteke u Novom Sadu i Udruženja "Muzički i edukativni centar Carpe diem" u okviru Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sad.

- Grad Novi Sad podržava projekte koji podrazumevaju decentralizaciju kulturnih dešavanja, jer mladi u prigradskim naseljima nemaju puno sadržaja kojima bi ispunili slobodno vreme. Veoma mi je drago što je ova grupa mladih ljudi na savremen način prihvatila gitare i knjige, vrednosti koje su nekada vladale - izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar.

Ovogodišnji cilj Lokalno akcionog plana bio je istraživanje potreba mladih, a projekat "Gitare i knjige" je odgovorio na mere vezane za obrazovanje. Od septembra meseca 30 mladih futožana, uzrasta od 15 do 30 godina pohađalo je časove moderne muzike, teorije muzike i solfeđa, kao i radionice iz omladinskog organizovanja, književnosti i istorije muzike.

Gradska biblioteka već dve godine aktivno učestvuje u Lokalnom akcionom planu za mlade. Sredstvima prošlogodišnjeg projekta kupljeno je 10 gitara i 5 stalaka, a ove godine je kupljeno  i pojačalo, pa će u buduće slične aktivnosti moći da se realizuju i u drugim ograncima Gradske biblioteke.

Novi Sad, 28. decembar 2012. godine