Читај ми

У СУСРЕТ 2. МЕЂУНАРОДНОЈ ДУНАВСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О КУЛТУРИ

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присуствовао је конференцији за новинаре поводом одржавања 2. Међународнe дунавскe конференцијe о култури коју организује Културни центар Новог Сада 5. и 6. маја текуће године, под покровитељством Града Новог Сада.

- Град Нови Сад је почаствован због чињенице да је домаћин Међународнe дунавскe конференцијe о култури заједно са Културним центром и Новосадским сајмом. На конферецији ће бити размењена искуства подунавских градова који су добили престижну титулу Европске престоницe културе - Печуја, Линца, Граца, Марибора, а за коју се Град Нови Сад кандидовао и на чијем остварењу предано ради. Том приликом, наш град ће представити све своје потенцијале, међу којима је свакако река Дунав на којој лежи Нови Сад и која представља један од његових најбитнијих ресурса. Управо ће се на промоцији Дунава као битног културног и фестивалског сегмента  интензивније радити у наредном периоду - рекао је Вања Вученовић.

Директор Културног центра Новог Сада др Андреј Фајгељ рекао је да ће Дунавска конференција о култури угостити око две стотине учесника.

- Међу учесницима ће бити званичници из Европске комисије и Баден-Виртемберга, министри културе и економије, како из региона, тако и из европских земаља која припадају дунавској регији, амбасадори и угледни културни делатници и представници престижних фестивала на Дунаву - рекао је др Андреј Фајгељ.

Посебним културним програмом биће представљени Нови Сад, Војводина и Србија о којимa ће говорити писац Александар Гаталица, а у току трајања конфереције биће уприличене и бројне изложбе.

Нови Сад, 28. април 2014. године