Читај ми

У ОЛУЈНОМ НЕВРЕМЕНУ ОШТЕЋЕНИ ДЕЛОВИ ПЕТРОВАРАДИНСКЕ ТВРЂАВЕ

Снажним налетима ветра током стравичног невремена оштећења је претрпео и симбол Новог Сада - Петроварадинска тврђава, коју је јуче у вечерњим сатима обишао градоначелник Града Новог Сада Милан Ђурић, са сарадницима.

Како бисмо осигурали безбедност свих наших суграђана, апелујемо да се поштују ограђени делови око објеката који су оштећени током олујног невремена, те уколико није неопходно да се шетња и обиласци по Тврђави редукују, док се оштећени објекти не санирају.

Град је предузео хитне мере за спровођење санације и радови су тренутно у току.

Град Нови Сад исказује велику захвалност на свесрдној подршци Граду Београду, Општинама Врбас, Темерин, Бечеј, Инђија, Беочин и друштвено одговорним компанијама која помажу са механизацијом и људством у санацији настале штете.

Сви привредни субјекти који желе да да узму учешће у пружању помоћи могу да се јаве на посебне телефонске линије 021 4882 777 и 064 8448 706 које су отворене и организована су свакодневна дежурства у периоду од 08.00 до 20.00 часова, а по потреби и дуже.

Сви смо ми чувари нашег културног наслеђа и одговорношћу према њему доприносимо да Нови Сад буде још лепше и безбедније место за живот.

Нови Сад, 23. јул 2023. године